Ons Verhaal

Ons Verhaal

Als iemand mij zou moeten beschrijven met 1 woord, dan zouden ze zeggen dat Ik een echte foodie ben. Ik run al jaren mijn eigen restaurants en ben naar verscheidene plaatsen in de wereld geweest. Veel lekkernijen en smaken vervagen na verloop van tijd, maar de Japanse ramen is altijd al onvergetelijk geweest. Elke keer dat ik Japan bezocht, kon ik het niet weerstaan om toch maar een ramenrestaurant binnen te lopen. Onbewust stond ik daar dan dagelijks in de rij voor een simpele maar toch magische ramen.

Over het algemeen wordt ramen beschouwd als afkomstig van uit het land van de noodles namelijk China. Daarom wordt ramen door de meerderheid van de mensen geassocieerd met de Chinese keuken. Echter is ramen heel verschillend van de traditionele Chinese noodles. Het Japanse woord "ramen" of ("ラーメン") zou de vertaling zijn van het Chinese woord “Lao Mian” of “Lu Mian” wat verwijst naar de noodles dit met de hand getrokken worden.

In België is het erg moeilijk om authentieke Japanse ramen te vinden. Ik zelf heb een paar jaar geleden speciaal een reis naar Japan gemaakt om de kunst van de ramen te leren. Tijdens mijn opleiding was ik behoorlijk verrast door de complexiteit en het unieke karakter van het maken van ramen. Om een kom authentieke Japanse ramen te maken, moet een Japanse noedelmachine, Japanse bloem en kruiderijen van hoge kwaliteit gebruikt worden en natuurlijk moet je ook het unieke vakmanschap beheren die alleen een echte Japanse chef-kok kent.

Na jaren hard werken kon ik eindelijk een kom Japanse ramen maken. De zorgvuldig gekookte soep heeft een warme kleur en een heerlijke smaak. De noedels zijn al dente en voldoen aan al je verwachtingen. Traditioneel worden ze geserveerd met chashu (gerookt varkensvlees in plakjes), menma (gemarineerde malse bamboescheuten), zachtgekookte eieren en uiteindelijk bestrooid met een handvol bieslook. Het plezier en de voldoening die een kom ramen je kan brengen is ongelooflijk.

Het is veel vreugdevoller om dit te delen dan er alleen van te genieten. Tijdens de pandemie moesten veel restaurants noodgedwongen sluiten, maar ik opende het eerste Japans ramenrestaurant op de Oude Markt in het hartje van Leuven. Een gewaagde stap zouden ze zeggen, maar ik weet dat veel mensen hier verlangen naar authentieke ramen en daarom ben ik dit restaurant hier gestart om aan hun behoeften te voldoen.

Ik heb een volledig Japanse noedelmachine set geïmporteerd. De ramen in mijn restaurant is gemaakt met Japanse bloem en specerijen van hoge kwaliteit, en mijn Japanse ramenchef vliegt van tijd tot tijd over om begeleiding ter plaatse te geven. Dit alles heeft maar één doel, namelijk om de mensen hier in België van authentieke Japanse ramen te kunnen laten genieten.

Mijn Japans ramenrestaurant heeft meer dan tien verschillende smaken ontwikkeld om aan de verschillende noden van klanten te voldoen. Je vindt er ook veel soorten rijstmaaltijden en een reeks Japanse snacks. Wat we u hier bieden is niet alleen de keuken, maar ook de authentieke Oosterse cultuur die zich al duizenden jaren uitstrekt.

Contacteer Ons

Adres: Oude Markt 54, 3000 Leuven

TEL: 016 47 37 83

E-mail: yammiyammi.leuven@gmail.com

Openingsuren:

Di - Do: 12:00 - 15:00 & 17:00 - 22:30

Vr - Za: 12:00 - 15:00 & 17:00 - 23:00

Zondag: 12:00 - 21:30

Maandag gesloten behalve feestdagen